Brexit kostencompensatie regeling open
  • Internationaliseren

Brexit kostencompensatie regeling open

Ondernemingen die in de handel met het Verenigd Koninkrijk schade hebben ondervonden van de Brexit kunnen compensatie aanvragen voor de aanpassingskosten die zijn gemaakt of nog gemaakt worden.

Het gaat daarbij niet om omzetverlies, maar om kosten zoals ICT-aanpassingen, tijdelijke inhuur van extra transportmaterieel, opleidingen en extern advies. Met de online Regelhulp krijg je inzicht welke kosten voor welke regeling in aanmerking komen. Meer informatie over de verschillende regelingen en aanmelden.

Uit de praktijk

Daily Logistics Group (DLG), een grote transportonderneming, is actief in heel Europa. Ongeveer 40% van de omzet komt uit het VK. DLG heeft bedrijfslocaties in Nederland en ook twee in het VK. CEO Joost Visbeen en Nicole Visbeen, Tradelane Manager Fresh, vertellen over de gevolgen van de Brexit voor hun bedrijf.

Met de BAR kunnen we gemaakte kosten, maar ook toekomstige kosten compenseren. Het compenseert niet de volledige kosten, maar het verzacht wel.

 

Meld je gelijktijdig aan voor het EU-Handelsprogramma

Meld je je aan voor de BAR compensatieregelingen? Dan kan je direct toegang krijgen tot het EU handelsprogramma. Dat verplicht je tot niets. Je regelt dat met één vinkje in het aanmeldformulier en je hebt geen extra bewijsstukken nodig.

Het EU-Handelsprogramma

Waar de BAR compensatieregelingen bedoeld zijn om succesvol zaken te blijven doen in het Verenigd Koninkrijk, biedt het EU-Handelsprogramma je de mogelijkheid om andere afzetmarkten te ontwikkelen. Bekijk het aanbod van trainingen, missies en buitenlandse beursdeelname waar je gratis gebruik van kunt maken.

Vragen?

Voor vragen of nadere informatie kan je contact opnemen met Wibo van Wier: E. vanwier@nom.nl, T. 06-83551820.