Antea Group, Bossers & Cnossen, Boom uitgevers, Cosun Beet Company en Nijestee starten samenwerking met startups
  • Partnerschappen

Antea Group, Bossers & Cnossen, Boom uitgevers, Cosun Beet Company en Nijestee starten samenwerking met startups

Tijdens het online Groningen OPEN event op woensdag 7 april zijn vijf matches bekendgemaakt: Antea Group start een samenwerking met Mindhash, Bossers & Cnossen met Young Heroes, Boom uitgevers met Hihaho Interactive video, Cosun Beet Company met Cellugy en Nijestee met Researchable en Hanzenet. Tijdens het event presenteerden de zes grotere bedrijven zichzelf en de challenge die ze hadden geformuleerd voor Groningen OPEN. Vervolgens gaven de 10 geselecteerde startups een korte pitch, waarin zij hun oplossing(srichting) presenteerden. De zes startups die een match hebben met een groter bedrijf starten samen een pilottraject.

Het doel van ‘Groningen OPEN’ is om gevestigde bedrijven en startups in de regio op een laagdrempelige en effectieve manier met elkaar in contact te brengen. Groningen OPEN wordt georganiseerd Campus Groningen, Founded in Groningen, Founded in Friesland, VentureLab North en Flinc (onderdeel van NV NOM). Groningen OPEN wordt mogelijk gemaakt door het Akkoord van Groningen.

Het event op 7 april werd geopend door Koen Schuiling, burgemeester van gemeente Groningen. In de studio ging host Suzan de Grijs in gesprek met Sieger Dijkstra van VNO-NCW Noord en Emile Stuy van Anker Stuy Verven B.V. over het belang van innoveren door (mkb) bedrijven en samenwerking met startups. Emile Stuy benadrukte het belang van een goede korte pitch voor startups met een goed idee. “Ik merk dat de generatie onder mij soms moeite heeft om te bellen. Mijn advies: pak de telefoon en bel gewoon een bedrijf of potentiële klant. Ondernemers vinden het vaak juist leuk om je idee te horen en mee te denken.” Sieger Dijkstra vult dit aan: “Je moet andere ondernemers of potentiële klanten eigenlijk op de meedenkstoel krijgen. Wees kritisch, ervaar en leer. En je zult zien dat je ergens anders uitkomt dan je bedacht had. Want je idee moet ook bijgeschaafd worden door andere mensen en de praktijk.”

Antea Group, Bossers & Cnossen, Boom uitgevers, Cosun Beet Company en Nijestee starten samenwerking met startups

Bekendmaking match Bossers & Cnossen

Start samenwerkingstraject

Voor deze tweede editie van Groningen OPEN hebben zes bedrijven uit Noord-Nederland challenges (uitdagingen) geformuleerd: Antea Group, Bossers & Cnossen, Boom uitgevers, Cosun Beet Company, Intergas en Nijestee. Vijf van de zes bedrijven hebben een match met een startup bekendgemaakt tijdens het Groningen OPEN Event.

Zo Mindhash gaat samen met Antea Group een tool ontwikkelen die inzicht biedt in de bewegingsstromen in de openbare ruimte. Cellugy gaat voor Cosun Beet Company (voorheen Suiker Unie) werken aan een nieuwe toepassing vanuit de suikerbiet, zoals producten voor persoonlijke verzorging en huishoudelijke producten. En Young Heroes zal voor Bossers & Cnossen onderzoeken of er ruimte is in de markt voor het product Nextcloud en de schil hieromheen bestaande uit de dienstverlening van Bossers & Cnossen.

De vijf matches starten een pilottraject van 6 tot 12 weken. Als het bedrijf vervolgens akkoord gaat met het voorstel / prototype van de startup, dan start de daadwerkelijke samenwerking. De partners van Groningen OPEN zullen dit pilottraject ondersteunen.

Antea Group, Bossers & Cnossen, Boom uitgevers, Cosun Beet Company en Nijestee starten samenwerking met startups

OPEN voor innovatie

Gevestigde bedrijven die willen deelnemen in een volgende editie van Groningen OPEN kunnen contact opnemen via de gegevens op de website

Financiering nodig?

Beantwoord 4 simpele vragen om snel te achterhalen of je eventueel in aanmerking komt voor financiering via de NOM.

Doe de financieringscheck