Invest in Holland

Binnenhof Den Haag Bron Hans Kouwenhoven (HTK 2013)

Daarom flirten we graag met internationals. Niet voor een korte romance: wij gaan voor een langdurige en stabiele relatie. Maar we lopen niet te hard van stapel. Eerst brengen we Nederland onder de aandacht als vestigingsland. Is de interesse eenmaal gewekt, dan laten we zien hoe mooi het Noorden voor ze is.

Invest in Holland

In Invest in Holland werken we samen met andere regionale investeringsmaatschappijen. We laten zien waarom Nederland een interessant land is voor internationale bedrijven. En als ze interesse hebben, kijken we samen in welke regio ze het best tot hun recht komen. Het uiteindelijke doel is om ze naar Nederland te halen. Dus welke regio het wordt, maakt niet veel uit.

Zo halen en houden we ze binnen

De gesprekken met internationals kunnen zomaar jaren duren. Meestal leggen we contact op een beurs. Daarna volgen veel gesprekken over de mogelijkheden en een uitgebreide analyse van de wensen en eisen van het bedrijf.

Heeft het bedrijf zich gevestigd in Nederland? Dan blijven we ze begeleiden, bijvoorbeeld als ze uitbreidingsplannen hebben of op zoek zijn naar partijen om mee samen te werken.

Noord-Nederland wordt steeds interessanter voor internationals. Er is bijvoorbeeld veel aandacht van bedrijven uit de ICT-, chemie-, Life Sciences- en agrifoodsector. En hoewel we ze natuurlijk het liefst in Noord-Nederland hebben, is het uiteindelijke doel van Invest in Holland belangrijker: dat ze zich überhaupt in Nederland vestigen.