Internationaal ondernemen

Internationaal ondernemen in Drenthe

Heb jij een onderneming in de provincie Drenthe en wil jij je horizon verbreden door internationaal te ondernemen? Lees dan verder over internationaal ondernemen.

Internationaal ondernemen in Drenthe

Drenthe is de thuishaven van veel MKB-bedrijven die de ambitie hebben om internationaal te ondernemen. Heb jij een onderneming in de provincie Drenthe en wil jij je horizon verbreden door actief te zijn in het buitenland? De NOM voorziet je van de handvaten die jij nodig hebt om dat avontuur tot een succes te brengen. Start vandaag nog met internationaal ondernemen!

Wat wij voor ondernemers doen

Internationaal ondernemen gaat gepaard met veel uitdagingen. Een nieuwe taal, cultuur, zakelijke gewoontes en andere wet- en regelgevingen maken het niet altijd eenvoudig. Onze specialisten staan klaar om jou wegwijs te maken in deze nieuwe wereld van ondernemen. Dit doen wij onder andere door:

  • Wegwijs maken in het (internationale) werkveld.
  • Attenderen op ondersteuningsmogelijkheden vanuit de overheden.
  • Inventarisatie van eventuele knelpunten en belemmeringen.
  • Samen tot oplossingen te komen.

Een praktijkvoorbeeld van internationaal ondernemen

Stel je voor: je besluit om jouw bedrijf in de watersector uit te breiden naar de Aziatische markt. Waar in Nederland de watersector duidelijke richtlijnen heeft, is het in indonesië een stukje ingewikkelder. Om uit te zoeken hoe de watersector in Indonesië in elkaar steekt en of er interesse is in het desbetreffende product, brengen wij jou in contact met het Netherlands Business Support Office (NSBO) in indonesië. Deze handelskantoren zijn overal in de wereld te vinden. Samen met de ambassade van het desbetreffende land voorzien zij internationaal actieve bedrijven in adviezen omtrent:

  • Marktinformatie
  • Samenwerkingspartners
  • Lokale wet-en regelgeving

De NOM zorgt ervoor dat je in contact komt met de juiste partijen. Op deze manier ben je verzekerd van betrouwbare bronnen, informatie en contactpersonen. Ben je op zoek naar meer informatie over knelpunten en belemmeringen? Lees dan ook onze blog over internationaal ondernemen.

Subsidieregelingen bij internationaal ondernemen

Vanuit de provincie Drenthe zijn er diverse subsidieregelingen. Denk hierbij aan de voucherregeling voor het inhuren van externe expertise zoals vertalers, fiscalisten en advocaten. Door de verschillende wetgevingen is het bijvoorbeeld raadzaam om leveringsvoorwaarden te vertalen en juridisch te controleren. Daarnaast zijn er nationale subsidiemogelijkheden zoals de regeling Starters International Business (SIB). Hiermee huur je een coach in die je begeleidt bij verscheidene zaken. Denk hierbij aan het maken van een concreet actieplan en netwerkmogelijkheden. Wil jij weten welke subsidies van toepassing zijn op jouw situatie? Neem dan contact op met Wibo van Wier.

Internationaal ondernemen en samenwerken

De specialisten van NOM hebben jarenlange ervaring met het begeleiden van ondernemers met internationale ambities. Onze specialisten doen nét even dat stapje extra. Zo denken wij mee over de strategie achter uw plannen. Daarnaast hebben wij een breed netwerk. Hierdoor brengen wij ondernemers onderling met elkaar in contact. Op deze manier verbinden wij ondernemers die elkaar verder helpen.

Ons netwerk voor internationaal ondernemen

Binnen ons internationaliseringsprogramma werken we samen met andere regio’s en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Door dit netwerk zijn onze specialisten altijd op de hoogte van hetgeen dat er leeft en speelt. Zo zijn we tevens goed geïnformeerd over regelingen die nog komen. Wij zorgen ervoor dat subsidies en regelingen meer tot hun recht komen in Noord-Nederland. Den Haag komt zo dichterbij Drenthe, terwijl Drenthe internationaal gaat ondernemen.

Wil jij internationaal ondernemen en kun je wel wat hulp en adviezen gebruiken? Neem dan contact op met onze specialist, Wibo van Wier.

Misschien interessant