NOMMER50040 RGB300

Het verleiden van internationals

Wij kennen het Noorden als onze broekzak. En Noord-Nederland kent ons. We weten waar de beste bedrijfslocaties zijn, welke vergunningen een ondernemer moet hebben en wie de beste energieleveranciers zijn. Daarnaast hebben we een groot netwerk. We stellen je graag voor aan de mensen die je wilt kennen en dan aan nog een paar.

Actief werven

Tijdens de lunch schuiven de Nommers van Foreign Direct Investment niet vaak aan. Zij zijn namelijk veel op pad om hun netwerk te vergroten en om ondernemers en investeerders bij te praten over alle mogelijkheden in Noord-Nederland. Heb je als (buitenlandse) ondernemer interesse om je in Groningen, Fryslan of Drenthe te vestigen? Dan begeleiden we je van idee tot en met de sleuteloverhandiging van je nieuwe bedrijfspand.

Netherlands Foreign Investment Agency

Wat de NOM voor Noord-Nederland doet, doet het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) voor Nederland als geheel. Zij promoten Nederland als vestigingsplek en laten ondernemers en investeerders de, volop aanwezige, aantrekkelijke kanten van ons land zien. Wij werken nauw samen met het NFIA, om zo ook al vroeg de mooie kansen in het Noorden onder de aandacht te brengen.

Hoe NOM internationals verleidt om naar Noord-Nederland te komen

Het begint allemaal met het onder de aandacht brengen van Nederland als potentieel vestigingsland. Dat is al best een uitdaging, omdat internationals geen goed beeld hebben van wat we te bieden hebben. Direct focussen op Noord-Nederland is dan een brug te ver. Daarom ook dat er vanuit het NFIA nationale acquisitieteams zijn geclusterd rondom verschillende sectoren. Wij participeren in vier nationale acquisitieteams: Chemie, Agrifood, Lifesciences en ICT.

Wil je hier meer over weten? Lees dat onderstaand artikel.

Het verleiden van internationals