Wat is een converteerbare lening?

Een converteerbare lening is in de basis net als iedere andere lening: je hebt geld nodig om te groeien of om te investeren in jouw bedrijf en je gaat een overeenkomst aan met een financierder. Wat maakt een converteerbare lening anders? Jij sluit een overeenkomst af over een geldlening en deze kan op een later moment worden omgezet in aandelen van jouw bedrijf.

Waarom een converteerbare lening?

Met een converteerbare lening stel je een discussie over de potentiële waarde van jouw onderneming uit. Omdat jouw bedrijf nog jong is en er weinig datapunten zijn om een reële waarde berekening te maken, is het waarderen van jouw onderneming lastig en zullen de standpunten van jou en die van de investeerder vaak uiteen liggen. Met een converteerbare lening schuif je deze discussie naar de toekomst, wanneer er meer data beschikbaar is.

Daarnaast voorkom je discussies over rechten en plichten van aandeelhouders en zijn de voorwaarden van de converteerbare lening straight-forward. Hierdoor kun je sneller aan de slag met het groeien van jouw bedrijf.

Webinar

Past een converteerbare lening bij jouw situatie? De NOM heeft onlangs een webinar gegeven waarin Ytsen van der Meer uitlegt hoe een converteerbare lening ondernemers helpt starten of groeien!

Financieringen bij de NOM

De NOM ondersteunt je bij de groei- en ontwikkelingsplannen van jouw bedrijf. Of je nu een jong en kansrijk bedrijf hebt of wilt groeien in de toekomst; wij ondersteunen jou met verschillende mogelijkheden tot financiering. Ook staan wij klaar voor startups. Wij bieden kapitaal om jouw unieke plannen in een risicovolle fase te realiseren. Dit kan bijvoorbeeld door het afsluiten van een converteerbare lening.

Meer informatie

Is een converteerbare lening precies wat jouw bedrijf op dit moment nodig heeft? Bel of mail Ytsen van der Meer gerust voor vragen of meer informatie op T. +31 6 220 370 20 of E. vandermeer@nom.nl

E Book Converteerbare Leningen
Starten en groeien met een converteerbare lening

In dit e-book leer je:

  • Wat is een converteerbare lening
  • Waarop moet je letten bij een converteerbare lening
  • De voor- en nadelen van een converteerbare lening