Hoe is de financiering geregeld?

Hoe is de financiering geregeld?

We hebben een voorkeur voor innovatieve bedrijven. Vaak zijn dat juist de ondernemers die bij een reguliere bank geen krediet krijgen omdat ze te risicovol zijn. Wij hebben geen koudwatervrees. En onze financieringen beginnen al bij 50.000 euro.

Achtergestelde lening of aandelenkapitaal?

Een financiering van de NOM kan bestaan uit een achtergestelde lening of een aandelenkapitaal. Dat doen we niet eindeloos, maar binnen een afgesproken periode. Wat is het verschil? Bij een aandelenkapitaal krijgt de NOM zeggenschap in het bedrijf. Je hoeft dan niet direct rente en aflossing te betalen. Dit gebeurt vaak bij hoge investeringen. Voor lagere bedragen, wij bieden financiering vanaf 50.000 euro, is ook een achtergestelde lening mogelijk. Achtergesteld betekent dat wij achterin de rij staan als er te weinig geld is om schuldeisers te betalen. Eerst krijgt de belastingdienst geld, daarna de bank, vervolgens alle crediteuren en dan pas wij.

Check of je bij ons past

Een eerste stap om te kijken of je in aanmerking komt voor een financiering van de NOM is door het doen van de financieringscheck. In 8 stappen doorloop je dan snel de belangrijkste criteria. En lijkt het erop dat je NOM-proof bent? Dan is het tijd voor een vervolgstap. Een gesprek met een van onze investment managers. Klinkt chique maar het zijn gewoon een paar nuchtere mannen en vrouwen die onderzoeken of ze brood zien in je plan. Zorg er dus voor dat je businessplan staat als een huis.