CIRCO Track: SMART INDUSTRY – MAAKINDUSTRIE

Circular business design track: Smart Industry - Maakindustrie

Denk hierbij aan grondstof efficiency (efficiënter produceren, 3D printing, hergebruik van productie-afval) of levensduurverlenging van componenten en producten (door ICT in combinatie met sensoriek, Internet of Things, slimme onderhoudscontracten, upgrading of re manufacturing). Het delen van middelen in plaats van zelf aanschaffen kan zorgen voor een intensiever gebruik van productieapparatuur. Ook kun je controle houden door monitoring op afstand (preventief onderhoud i.p.v. vervanging).

De workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Vereniging Circulair Friesland en Ynova.

Voor wie zijn deze workshops interessant?

Deze workshop is voor bedrijven uit de maakindustrie die met smart industry & cirulair aan de slag zijn of willen; en daarbij gefaciliteerd willen worden met praktische tools en kennis van experts. Leer door interactie met andere bedrijven in de keten. Deelnemers per bedrijf zijn bij voorkeur een duo van een designer, ingenieur of productmanager en een commercieel verantwoordelijke die markt, klanten en stakeholders kent. Veel toegevoegde waarde zit in de wisselwerking tussen de twee disciplines gedurende het proces.

Waarom meedoen?

  • Circulair ondernemen biedt nieuwe businesskansen! Het vergroot je concurrentiekracht en creëert nieuwe waarden voor je bedrijf en je klanten.
  • Je krijgt toegang tot concreet bruikbare kennis en design tools die intern gedeeld en daarna voor andere circulaire projecten ingezet kunnen worden.
  • Je draagt bij aan de ontwikkeling van een circulaire economie, waarin producten en materialen worden hergebruikt en grondstoffen hun waarde behouden.
  • Je gaat gezamenlijk met branchegenoten en ketenpartners (10 partijen) aan de slag en krijgt daardoor vanuit zowel business als design nuttige interactie en inspiratie.
  • Je krijgt zowel zicht op de voor je bedrijf realiseerbare circulaire plannen op korte termijn, als op mogelijke systeemveranderingen, als stip op de horizon.
  • We zetten in op vernieuwing en innovatie. Ook wanneer dit niet volledig circulair is, levert het een verfrissende herijking van je business op.
  • In 2019 wordt 75% van de kosten betaald door de provincies Friesland, Groningen en Drenthe en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Workshopdata

Het betreft een driedaagse workshop. De data voor de workshopdagen zijn nader te bepalen.

Investering

De kosten voor deze workshop bedragen € 2.000. Echter: de provincies Friesland, Groningen en Drenthe en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat geven een korting van 75%. Hierdoor blijft er een eigen bijdrage over van € 500,- per bedrijf. Per bedrijf kunnen 2 personen alle volledig verzorgde workshopdagen volgen.

Geïnteresseerd?

Wil je je aanmelden? Vul dan hieronder jouw contactgegevens in. Rudmer Heij zal dan contact met je opnemen om het een en ander door te spreken. Heb je nog wat vragen? Neem dan contact op met Rudmer.

Geen velden gevonden.