De Drentse Startup 2018 viert het ondernemerschap in Drenthe met drie genomineerden
  • Partnerschappen

De Drentse Startup 2018 viert het ondernemerschap in Drenthe met drie genomineerden

De genomineerde bedrijven voor de Drentse Startup 2018 zijn bekend. Tijdens de finale op donderdag 7 juni 2018 zullen Cleverdesk, Arvick en Storage Share in het Atlas Theater in Emmen strijden om de titel en om de bijbehorende prijs van 2.500 euro.

De genomineerde bedrijven voor de Drentse Startup 2018 zijn bekend. Tijdens de finale op donderdag 7 juni 2018 zullen Cleverdesk, Arvick en Storage Share in het Atlas Theater in Emmen strijden om de titel en om de bijbehorende prijs van 2.500 euro.

De prijs is een initiatief van de Young Business Award Foundation en wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd in samenwerking met (de 25 onder de 25 van) Sprout. Met de Drentse Startup willen de organisatoren meer aandacht en bekendheid geven aan het Drentse ondernemersklimaat en het ondernemerschap in de provincie bevorderen. Volgens founder en team captain Niels Palmers is dat nodig. ‘Drenten zijn vaak erg bescheiden. Het is moeilijk ze op een podium te krijgen. Wat niet terecht is, want er komen een aantal zeer succesvolle startups uit Drenthe. De drie finalisten zijn geselecteerd uit 39 aanmeldingen. Het zijn prachtige en hoogwaardige bedrijven met veel potentie.’

Pitchpresentaties

De Drentse Startup is onderdeel van het vip-programma van de Young Business Award. De genomineerden krijgen een minuut om hun businessplan te pitchen voor een exclusief zakelijk netwerk, waarna ze 8 minuten door een vakjury kritisch aan de tand worden gevoeld over hun businessplan. De onderneming met de meeste groeipotentie wint de titel.

Cleverdesk, uit Assen

Cleverdesk is een slim online platform voor bedrijven die werken met mensen en materieel. De onderneming richt zich vooral op klanten in de olie en gas of de energiemarkt die veel tijd nodig hebben bij de voorbereiding, monitoring en afhandeling van hun projecten. Personeel en bedrijfsmiddelen worden over de verschillende projecten ingepland. De onderhouds- en certificeringsmodule zorgt dat er veilig gewerkt wordt met uitstekend materiaal. Medewerkers kunnen tijdens het werk via smartphone of tablet materialen en documenten bekijken en bijhouden. En uren boeken rechtstreeks op projecten.

Arvick, uit Hoogeveen

Arvick is gespecialiseerd in het zeer nauwkeurig vastzetten van kritische verbindingen in onder andere windmolens op zee. Het bedrijf komt voort uit Xenergy, een servicesbedrijf dat zich vooral richt op de conventionele energiesector. ‘We hebben bestaande technieken doorontwikkeld tot een nieuwe methode, waarmee we niet alleen bouten en moeren aan kunnen draaien, maar ook heel precies kunnen meten hoeveel kracht er in de bouten zit. Zo kan je heel nauwkeurig werken, ook op moeilijke locaties als windmolens op zee’, aldus oprichter Henk van den Berg. Ondertussen kijkt het bedrijf met belangstelling naar de plaatsing van nieuwe hoogspanningsleidingen als mogelijke nieuwe groeimarkt. Arvick is in 2015 opgericht, maakt winst en heeft een plaats in de landelijke MBK-innovatie top 100 weten te bemachtigen.

Storage Share, uit Hoogeveen (en Amsterdam)

Storage Share is begonnen als een Airbnb voor opslagruimte, een platform waar aanvankelijk vooral particulieren hun garage, berging en zolder konden verhuren aan andere particulieren voor opslag. Maar de verhuur van commercieel vastgoed nam zo’n vlucht dat Storage Share zich tegenwoordig vooral richt op verhuur van leegstaande kantoorpanden. Storage Share bestaat anderhalf jaar, verhuurt door heel Nederland en draait serieuze omzet. Mede-oprichter Julian Doorten van Storage Share wil graag nog verder groeien. ‘De Drentse Startup is goed voor onze naamsbekendheid. We hopen natuurlijk dat nog meer vastgoedpartijen met leegstaande kantoren zich bij ons melden. Of we winnen is aan de jury. We vertellen wat we in anderhalf jaar hebben opgebouwd, en dat is waar we 24 uur per dag mee bezig zijn.’

Programma

Arjen Banach presenteert het programma en gedeputeerde Henk Brink maakt om 19:00 uur de winnaar bekend. Dit bedrijf wint de prijzenpot van 2.500 euro en de titel: ‘Drentse Startup van het jaar 2018’.

Jury

De jury voor de Drentse Startup bestaat dit jaar uit:
Ronald Klarus, juryvoorzitter (Yspeert Advocaten)
Roland Welles, Rabobank Emmen-Coevorden
Alice Hummel, EY
Arjen Koops, Watter

NOM en Flinc zijn partners van de Drentse Startup.