Aan de slag met Smart Industry
  • HTSM
  • Innoveren

Aan de slag met Smart Industry

En de Smart Industry Hub helpt je verder!

Smart Industry. Industrie 4.0. Slimme Industrie. Allemaal termen voor een vergaande digitalisering van apparaten, productiemiddelen en organisaties. Denk onder andere aan het digitaal koppelen en slim aansturen van machines, processen en de hele supply chain, waardoor de productie veel efficiënter wordt. Voor heel veel bedrijven enorm interessant natuurlijk, maar waar begin je? Welke mogelijkheden zijn er en hoe weet je wat je precies nodig hebt? Hoe kom je aan geld en kennis en zorg je dat je ook werkelijk de juiste stappen maakt?

Op donderdag 16 september 2021 heeft de NOM een webinar Aan de slag met Smart Industry gegeven waarin André Harmens (NOM; partner Smart Industry Hub Noord, en IBDO – Ik Ben Drents Ondernemer) en Carl Schultz (Ynbusiness; partner Smart Industry Hub Noord) in een half uur hebben laten zien welke positieve impact het werken aan Smart Industry heeft gehad op ondernemers in Noord-Nederland.

Smart Industry Hub Noord

Om deze ondernemers te begeleiden is de Smart Industry Hub Noord opgericht. Een platform van organisaties in Noord-Nederland die belangrijk zijn voor de industrie. Denk aan brancheorganisaties, fieldlabs en kennisinstellingen. Het doel? Alle bedrijven in de maak- en procesindustrie in de drie noordelijke provincies helpen en ondersteunen om slimmer te worden. Smart Industry Hub Noord wordt ondersteund en mogelijk gemaakt door de provincies Groningen, Friesland en Drenthe, het Ministerie van Economische Zaken (EKZ) en het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN). De NOM is initiator en penvoerder. Het voordeel van deze sterke samenwerking: je wordt als bedrijf ondersteund in het zetten van stappen richting een slimmere fabriek. Met een betere concurrentiepositie én een grotere winstgevendheid.

“We dachten dat we alles al heel goed deden. Maar het assessment heeft ons echt inzicht gegeven in waar verbetering mogelijk is”

Jan Geerts, CEO bij GeTech

Assessment: inzicht in de huidige situatie en in de ambitie van morgen

Elk bedrijf is anders, bevindt zich op een ander punt en heeft dus ook wat anders nodig. Ben jij geïnteresseerd in wat Smart Industry voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op voor een intake. Jij vertelt alles over je bedrijf en wij leggen je alles uit over wat wij doen. Blijkt er een match dan kun je een assessment doen. Een assessment bestaat uit 2 sessies van 2 uur. Hierbij gaan we het gesprek en de discussie aan over 9 transformaties en 18 bedrijfscompetenties. Dit doen we bij voorkeur met alle disciplines van je bedrijf.

Na het assessment ontvang jij een rapport met een uitleg van de huidige situatie, kansen voor de toekomst en wat daar dan voor nodig is. Zie het rapport niet als afsluiter maar juist als een goed begin van nieuwe, slimme mogelijkheden! Inmiddels zijn er bijna 50 assessments uitgevoerd met alleen maar positieve reacties.

En daarna?

Met alleen een rapport ben je nog niet geholpen natuurlijk. Het doel van Smart Industry Hub Noord is vraag en antwoord samenbrengen. Daarom kunnen we jou na het assessment in contact brengen met bijvoorbeeld:

  • Consultants die jou verder kunnen helpen met een specifiek vraagstuk
  • Bedrijven die software leveren dat jouw bedrijf verder helpt
  • Organisaties die jouw medewerkers kunnen trainen

Daarnaast bieden we regelmatig masterclasses en workshops over specifieke onderwerpen, waar jij gratis aan kunt deelnemen. Hierbij zijn altijd kennisinstellingen én experts vanuit het werkveld bij betrokken.

Persoonlijk contact over mogelijkheden van Smart Industry?

Dat kan vrijblijvend! We leggen je graag uit wat we doen en hoe we jou zouden kunnen helpen. Als je wilt plannen we meteen een intake.