Sociale bedrijfscultuur essentieel voor De Groot Installatiegroep

Hij heeft respect voor zijn monteurs – ‘ons vak vraagt veel van techneuten’ – en ziet de titel Drentse Onderneming van het Jaar 2016 als een erkenning voor iedereen die zich bij De Groot Installatiegroep elke dag weer inzet om de klussen te klaren. Een gesprek met algemeen directeur Marcel de Groot over sociaal ondernemerschap.

Hoe wil je het zelf graag? Die vraag neemt Marcel als uitgangspunt bij zijn rol als werkgever. ‘Mijn drie zussen en ik – we zitten samen in het familiebedrijf – vinden het belangrijk om plezier in ons werk te hebben en dat geldt natuurlijk net zo goed voor onze medewerkers. Dus daar doen wij ons best voor. Dat sociale zit in ons DNA. Mijn vader is dit bedrijf gestart en wij leerden van  hem al jong: wie goed is voor de aarde en voor de mensen, krijgt dat ook terug. Het risico is dat je soms niet zakelijk genoeg bent, maar door voor elkaar klaar te staan, bereik je uiteindelijk meer.’

Positieve uitstraling
Het succes van De Groot Installatiegroep spreekt voor zich. Het bedrijf verdubbelde afgelopen drie jaar van 250 naar 500 medewerkers en deed aanzienlijke projecten, zoals de brandbeveiliging
van De Rotterdam – het grootste gebouw van Nederland – en installaties in het Centraal Station van Amsterdam. In de noordelijke regio namen ze onder meer de installaties van het UMCG en De Nieuwe Kolk in Assen voor hun rekening. Marcel constateert nuchter: ‘Aansprekende grote projecten stralen iets positiefs uit, want de laatste jaren leidt de ene opdracht bijna vanzelf naar de volgende’.

Lees het volledige artikel in NOMMER 27

Nog geen lid van de NOMMER? Word dan NOMMER abonnee en ontvang de NOMMER gratis in uw brievenbus. Aanmelden voor de NOMMER.

Delen via Whatsapp: