Royal Hoitsema Labels

Alex Wiersma Royal Hoitsema

Alex Wiersma, directeur Royal Hoitsema Labels:

“De NOM heeft gedurende het gehele financieringstraject intensief en positief kritisch meegekeken. Een professionele club die hoge eisen stelt aan een participatie.”

Bedrijf
Royal Hoitsema Labels, sinds 1653

Diensten
Producent van etiketten voor de food-, beverage en tabaksindustrie die wereldwijd worden geleverd aan gerenommeerde multinationals.

Case
Royal Hoitsema Labels stond te koop en zocht een geschikte overname-kandidaat.

Hoe de NOM hielp
NOM Finance (zelf kandidaat-investeerder) hielp mee zoeken naar geschikte mede-investeerders (waaronder de toekomstig directeur-ondernemer). NOM benaderde via het eigen netwerk geschikte kandidaten. De gesprekken met de NOM gingen verder, ook toen onverwacht tijdens de eerste gesprekken de verkopende partij en grootaandeelhouder overleed. NOM Finance keek intensief en positief kritisch mee tijdens het management buy-in-traject.

Resultaat
NOM Finance vond binnen het eigen netwerk Alex Wiersma, op zoek naar een bedrijf waarin hij kon participeren en wat hij zou kunnen leiden. Alex had al veel directie-, management- en advieservaring in de internationale verpakkingsindustrie en bleek een geschikte kandidaat. A.M. Wiersma Beheer BV, Sterk Advies en NOM Finance werden de nieuwe eigenaren en aandeelhouders van Royal Hoitsema Labels. Doordat alle partijen een minderheidsbelang hebben is er stabiliteit in de besluitvorming. Met de overname is een goede basis gelegd om de groei van de jaren ervoor versneld voort te zetten.