Noordlease

Robert Nienhuis, Noordlease

 

 

 

 

 

Robert Nienhuis, algemeen directeur Noordlease:

“Wij kregen te maken met zaken die voor ons totaal nieuw waren. Dankzij hun netwerk, de open communicatie en het snelle schakelen van de NOM is het hele proces soepel verlopen.”

Bedrijf
Noordlease, opgericht in 1982

Diensten
Universele leasemaatschappij, gespecialiseerd in zakelijk leasen, particulier leasen, autohuur en occasions.

Case
De BMW holding besloot om Noordlease om strategische redenen in de verkoop te zetten, ondanks de goede bedrijfsresultaten van de Groningse onderneming. Noordlease zocht hulp om de mogelijkheden van een management buy-out te onderzoeken en vooral ook te benutten.

Hoe de NOM hielp
Omdat Noordlease een belangrijke regionale speler is, met een grote economische waarde, wilde NOM Finance het bedrijf graag voor het Noorden behouden. Samen met NIBC Bank zag de NOM, na een grondig onderzoek, voldoende reden om het overnametraject tot een succes te maken. Om de verschillende partijen bij elkaar te brengen werd Ehrhardt Leus & Associates ingeschakeld, een adviesbureau met grote ervaring met management buy-outs in complexe corporate omgevingen. Vervolgens werd een stappenplan doorlopen, waarbij niet alleen naar vandaag, maar ook naar het toekomstperspectief van Noordlease werd gekeken.

Resultaat
Met ondersteuning van de NOM en NIBC,  wisten Robert Nienhuis en Gert Veenstra BMW te overtuigen hen een management buy-out te gunnen. Samen met NIBC en NOM, in combinatie met een financieringsarrangement van ABN Amro, werd een overeenkomst bereikt over de overname van de aandelen. Naast de financiering van de overname, heeft de NOM ook bijgedragen aan het aanleggen van groeikapitaal. Zodat Noordlease zich in een snel veranderende leasewereld kan blijven profileren met innovatieve concepten. www.noordlease.nl