Frisian Motors

Theo de Jong (Frisian Motors)

Theo de Jong, directeur Frisian Motors:

“Ik ben zeer tevreden over de samenwerking met de NOM. Er was vanaf dag één een goede klik. Er is een goede structuur neergelegd en er zijn heldere afspraken gemaakt. Ik kon snel met hen schakelen.”

Bedrijf
Frisian Motors

Diensten
Ontwerp en productie van elektrisch aangedreven werk- en voertuigen voor de agrarische-, recreatie- en transportsector.

Case
Frisian Motors is in 2009 opgericht. In 2014 staat het bedrijf aan de vooravond van twee kansrijke productintroducties.

Hoe de NOM hielp
NOM deed een marktonderzoek waaruit bleek dat de nieuwe producten van Frisian Motors niet storingsgevoelig, energiezuinig en in aanschaf concurrerend waren met conventionele werk- en voertuigen. Binnen de doelgroep bleek grote behoefte aan de bestaande en nieuwe producten van Frisian Motors. Ook werd gesproken met een van de mede-aandeelhouders om een goed beeld te krijgen van de langetermijnstrategie van het bedrijf. Besloten werd een Aanjaagfinanciering te verstrekken om zo de financiering voor de komende jaren gereed te hebben.

Resultaat
De nieuwe producten, een elektrische transporter met vierwielaandrijving en een volledig elektrische minishovel, kunnen zo snel mogelijk productierijp worden gemaakt. Met de Aanjaagfinanciering is Frisian Motors goed voorbereid op de toekomstige vraag naar haar nieuwe producten en kan er gezorgd worden voor een continue voorraad.