AttachingIT

Tim Velthuis

 

 

 

 

 

 

 

 

Tim Velthuis, medeoprichter AttachingIT

‘Voor een jong, risicovol bedrijf als AttachingIT is de NOM een buitengewoon aantrekkelijke investeerder.  Het betekent dat we niet meteen een groot deel van het aandelenpercentage kwijt zijn. Door in zee te gaan met de NOM kunnen we het bedrijf op de juiste manier de boost geven die het nodig heeft.’

Bedrijf
AttachingIT, in 2013 opgericht door Tim Velthuis, Roham Rahimi en Bert Sinnema. Naast een hoofdkantoor in Groningen beschikt het bedrijf over een salesoffice in Berlijn.

Diensten
Enterprise File Sharing

Case
AttachingIT ontwikkelde een systeem waarmee op een snelle, gecontroleerde en veilige manier grote bestanden gedeeld kunnen worden. Kort na de introductie kende AttachingIT al tal van tevreden gebruikers. Voor Microsoft Nederland reden om het bedrijf uit te nodigen om mee te dingen naar een plek in de Microsoft Ventures Accelerator in Berlijn, het groeiprogramma van Microsoft in Berlijn. Met succes. AttachingIT mocht gedurende een periode van vier maanden rekenen op fulltime ondersteuning en begeleiding vanuit Microsoft Europe, om zo het bedrijf verder te professionaliseren. Om de groeiplannen te verwezenlijken was AttachingIT op zoek naar financiering. De NOM bleek geïnteresseerd.

Hoe de NOM hielp
De dringende marktbehoefte waarop AttachingIT inspeelt, werd door de NOM al snel herkend. Vandaar dat werd besloten om AttachingIT een Aanjaagfinanciering, een achtergestelde lening voor kansrijke, jonge bedrijven, te verstrekken. Vervolgens gaat de NOM  het bedrijf in stappen verder helpen. AttachingIT gaat langzaam opschalen. Voor elke opschaling zal kapitaal nodig zijn. En daar wil de NOM  graag aan bijdragen.

Resultaat
Het product wordt geleidelijk uitgerold in Nederland en Duitsland. AttachingIT richt zich daarbij uitsluitend op de B2B markt en heeft klanten in de advocatuur, accountancy, architectuur en engineering branche. Dat  verloopt buitengewoon voorspoedig.