Soraya Ludema 2018 (web)

Soraya Ludema – Projectmanager NOM Foreign Direct Investment

“Dit werk is geen kunstje dat je steeds herhaalt. Het is altijd anders en zo blijf je jezelf ontwikkelen. Stiekem baal ik wel eens dat ik al vroeg in mijn loopbaan bij de NOM terecht ben gekomen. Dit is het type baan waar je normaal lang naartoe werkt, iets soortgelijks vind je niet snel"

Een nieuw werkterrein, daar was ik naar op zoek toen ik een aantal jaar geleden van baan ging wisselen. Als jurist binnen het ondernemingsrecht had ik al veel affiniteit met ondernemers. Een vacature bij de NOM sprong er dan ook uit; veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid, ondernemers en internationale focus.

Mijn voornaamste taak is buitenlandse bedrijven begeleiden wanneer zij zich in (Noord) Nederland vestigen. Als meester in de rechten (LLM) had ik geen bedrijfskundige achtergrond, iets wat je vaak ziet in dit vakgebied, toen ik bij de NOM aan de slag ging. Inmiddels heb ik naast mijn werkzaamheden bij de NOM wel een master kunnen volgen en mijn titel als MSc behaald. Het is fijn om zulke kansen te krijgen.”

Jong pieken

“Dit werk is geen kunstje dat je steeds herhaalt. Het is altijd anders en zo blijf je jezelf ontwikkelen. Stiekem baal ik wel eens dat ik al vroeg in mijn loopbaan bij de NOM terecht ben gekomen. Dit is het type baan waar je normaal lang naartoe gewerkt, iets soortgelijks vind je niet snel. Binnen Foreign Direct Investment, een compact en hecht team, had ik in het begin geen specialisatie. In de afgelopen jaren bij de NOM kon ik steeds meer richting de energie sector groeien. Het is mooi dat zoiets mogelijk is binnen de NOM. De mensen om me heen hebben ontzettend veel ervaring, hierdoor was de NOM voor mij een ideale plek om te leren en te groeien tot waar ik nu sta.”

DNA van de Nommer

“Als Nommer krijg je veel vertrouwen en tijd. Als je graag in protocollen werkt, moet je hier niet aankloppen.” Hoe ziet het DNA van de Nommers er dan uit? “Wij zijn zelf geen (fulltime) ondernemers, maar we delen wel karaktereigenschappen met ze. We zijn initiatiefrijk, flexibel, stappen makkelijk uit onze comfortzone en we zijn ondernemend. Een verzameling mensen met vrij sterke persoonlijkheden. De NOM maakt op dit moment een transitie door, we worden steeds duurzamer, slimmer, en gaan met onze tijd mee. Nog meer zoals de ondernemer van nu ook is.”

Stuur een open sollicitatie