Joep de Vries, Business Developer AgriFood

"Ik ben veel op pad. Hoe leer ik zoveel mogelijk mensen kennen, waar ik in mijn netwerk weer iets aan heb? Dat is soms intens. Daartegenover staan de vrijheid en het helpen om dromen uit te laten komen, dat is ontzettend mooi."

Collega Joep de Vries vertelt over hoe het is om voor de NOM te werken

Een droom helpen waarmaken

“Toen ik begon bij de NOM, bijna tien jaar geleden, werkten we nog per provincie. Als getogen Fries, was Friesland mijn aandachtsveld. Later gingen we steeds meer per sector werken. Mijn specialisatie is de agrifoodsector. Na een aantal jaar heb ik ook een stuk Business Development opgepakt, maar dat bleek een onmogelijke combinatie. Sinds drie jaar focus ik me weer vol op de agrifoodsector binnen Foreign Direct Investment.”

“Een groot deel van het werk bestaat uit netwerken. Ik wil zoveel mogelijk bedrijven buiten Nederland leren kennen, met als doel internationale ondernemers te vinden die zich hier willen vestigen. Een van de mooiste aspecten is de grote afwisseling. Je komt bij veel bedrijven over de vloer en ziet veel van de wereld. Je kunt naast ondernemers zitten en ze helpen hun droom waar te maken.”

Weten waar je antwoorden vindt

Wat maakt een Nommer een Nommer? “Je moet in staat zijn om in de huid van een ondernemer te kruipen. En oog hebben voor het maatschappelijk belang van hun onderneming. Om dit voor elkaar te krijgen, moet je van veel dingen wat kennis hebben en vooral erg goed weten waar je antwoorden kunt vinden. Ik ben veel op pad. Hoe leer ik zoveel mogelijk mensen kennen, waar ik in mijn netwerk weer iets aan heb? Dat is soms intens. Daartegenover staan de vrijheid en het helpen om dromen uit te laten komen, dat is ontzettend mooi.”