Jens Ruesink 2018 (web)

Jens Ruesink - Investment Manager

“Bij de NOM werk je op het snijvlak tussen privaat en publiek. We zijn een overheidsinstantie, maar we werken met ondernemers. Dat is een unieke factor. De NOM zit in een transitie; van reactief naar proactief"

Deze Nommer kwam voor de liefde naar Groningen. “Ik ben een geboren en getogen Achterhoeker en werkte bij een organisatie- en adviesbureau in Arnhem. Maar mijn vrouw komt uit Groningen en wilde graag deze kant op. Ik werkte veel samen met Oost NL en kende daarom de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROMs) vanuit mijn werk.

Oud collega’s hadden hier ook gewerkt, waardoor ik een hoeveelheid aan vooroordelen (niet altijd positief) had. En ik heb een sterke eigen visie op de rol van de ROMs. Gelukkig kreeg ikzelf tijdens het solliciteren juist een heel goed gevoel! Ik leerde de NOM kennen als een dynamische organisatie die graag toekomstbestendig wil functioneren en veel nieuwe ideeën en plannen heeft waar ik graag onderdeel van wil uitmaken.”

NOM als leerschool

“Toen ik begon, was ik hier nog een van de jongsten. Ik kon veel leren. Er was wel wat gebrek aan begeleiding en werkstructuur in de organisatie, maar dat is tegenwoordig anders. De NOM kijkt vooruit en wil haar organisatie laagdrempeliger, dynamischer en flexibeler maken. Meer naast de klant staan dan er tegenover. Dit spreekt mij aan. Het aloude stempel van hoge heren in grijze pakken die bepalen wie in aanmerking komt voor financiering, raken we kwijt.”

Kop koffie

“Mijn functie bestaat uit het uitdagen van (innovatieve) startups en MKB bedrijven om ontwikkelingen en innovaties te versnellen. Dit doe ik door te investeren in innovatieve projecten en bedrijven. Een groot deel van mijn werk bestaat uit het scouten en screenen van innovatieve bedrijven. Al het contact begint met een kop koffie. Daarna verdiepen we ons in het businessplan en de financiële cijfers. We kijken hoe we ondernemers kunnen helpen en tot een deal kunnen komen. Soms blijven we ook daarna als aandeelhouder van toegevoegde waarde. Het is mooi om een ondernemer op verschillende manieren ondersteuning te bieden.”

Kijkje in de keuken

“Bij de NOM werk je op het snijvlak tussen privaat en publiek. We zijn een overheidsinstantie, maar we werken met ondernemers. Dat is een unieke factor. De NOM zit in een transitie; van reactief naar proactief. Ik kijk ernaar uit om hieraan bij te dragen. Het állerleukst aan werken bij de NOM? Je mag bij iedereen in de keuken kijken en spreekt iedere dag veel leuke en vooral gepassioneerde ondernemers.”

Stuur een open sollicitatie