Jens Ruesink 2018 (web)

Jens Ruesink - Investment Manager

"Bij de NOM werk je in een uniek speelveld op het snijvlak van privaat en publiek. We willen graag maatschappelijke impact realiseren op de thema`s Duurzamer, Gezonder en slimmer en hier draag ik graag aan bij door innovatieve ondernemers te faciliteren naar verdere groei.“

Deze Nommer kwam voor de liefde vanuit de Achterhoek naar Groningen en daar heb ik geen spijt van. De regio is ondernemend met veel mooie innovatieve bedrijven. Het is hier fijn wonen en werken. Via de verschillende netwerken bouwde ik al snel een interessant netwerk op waar ik vandaag de dag nog van profiteer. Ik leerde de NOM kennen als een dynamische organisatie die graag toekomstbestendig wil functioneren en veel nieuwe ideeën en plannen heeft waar ik graag onderdeel van wil uitmaken. Veel organisaties kennen de NOM waardoor je overal makkelijk aan tafel komt.”

NOM als leerschool

“Toen ik begon bij de NOM, was ik net 30 en daarmee één van de jongsten. Ik kon veel leren en kreeg ook de kans om mijzelf te ontwikkelen. De afgelopen jaren zijn er meer ‘jonge’ mensen aangenomen. De NOM kijkt vooruit en wil haar organisatie laagdrempeliger, dynamischer en flexibeler maken. Meer naast de klant staan dan er tegenover. Wanneer een ondernemer succesvol is, dan plukt de regio daar ook de vruchten van. Dit spreekt mij aan.”

Kop koffie

“Mijn functie bestaat uit het uitdagen van (innovatieve) startups en MKB bedrijven om ontwikkelingen en innovaties te versnellen. Dit doe ik door te investeren in innovatieve projecten en bedrijven. Een groot deel van mijn werk bestaat uit het ondersteunen en financieren van innovatieve bedrijven. Het is prachtig om te zien hoe een bedrijf zich ontwikkelt van startup naar een succesvol MKB bedrijf. Het werken met enthousiaste ondernemers maakt het werk leuk en uitdagend. Ondernemerschap is elke dag anders en innovatietrajecten verlopen zelden zoals vooraf bedacht. Dit maakt ons werk afwisselend en nooit saai. Het is interessant en waardevol om gezamenlijk met een ondernemer op te trekken in zijn/haar ondernemersreis.

Kijkje in de keuken

“Het állerleukst aan werken bij de NOM? Je mag bij iedereen in de keuken kijken en spreekt iedere dag veel leuke en vooral gepassioneerde ondernemers. Het is mooi om betrokken te zijn bij mensen die hun ondernemersdromen realiseren”

Stuur een open sollicitatie