Spots Today doet mee aan het Investor Readiness Programma van Flinc: “We willen graag verder bouwen aan onze droom.”

Kevin Delgado is, samen met Riklis Kartowidjojo, mede-oprichter van Spots Today: een app die in één overzicht alle lege stoelen bij kapperszaken in de buurt inzichtelijk maakt. Klanten kunnen zo makkelijk zien waar ze terecht kunnen voor een knipbeurt. Een impulsafspraak is daarmee eenvoudig gemaakt. Win-win voor zowel kapper als klant. Delgado kwam op het idee voor de app vanuit eigen ervaring: hij knipte zichzelf door zijn twee studies heen. “Eigenlijk een uit de hand gelopen hobby”, lacht hij. “Al vanaf mijn twaalfde knip ik vrienden en bekenden. Later huurde ik stoelen bij lokale kapperszaken. Zo heb ik mijn studies Vastgoed en Makelaardij en Bedrijfskunde betaald. Ik heb nog steeds heel veel passie voor het kappersvak, maar ik wil niet meer alleen maar knippen. Hetzelfde geldt voor mijn compagnon.”

SpotsBetere business case in twaalf weken

In september startte hij met het Investor Readiness Programma van Flinc. In twaalf weken worden start-ups met een innovatief concept klaargestoomd om financiering op te halen. Door het volgen van masterclasses en het deskundige advies van Flinc, maar ook door de feedback van andere ondernemers in het programma, worden alle belangrijke facetten van de business case ter voorbereiding op een financieringsaanvraag behandeld. “Tijdens de kick-off kregen alle deelnemers de gelegenheid om hun business case te pitchen aan meer dan twintig investeerders. Aan het eind van het programma doen we dat weer. De bedoeling is natuurlijk dat de pitch dan beter is en het liefst haakt een investeerder aan op onze case.”

“Met een investeerder ga je een soort huwelijk aan”

Al is dat niet de belangrijkste reden dat Delgado inging op de uitnodiging van de NOM en Flinc. “Ik wil vooral een verbeterde business case, want ik geloof dat een investering dan vanzelf volgt. Een investeerder hebben, betekent niet per se dat de business case goed is, natuurlijk. Als we een investeerder ontmoeten waarmee het klikt, dan is dat mooi meegenomen, maar het is toch een soort huwelijk dat je aangaat met elkaar. Dan mag en moet je zelfs allebei eerlijk kijken naar de onderlinge verwachtingen naar elkaar, de verwachtingen voor de toekomst en het onderling vertrouwen.” Hij en zijn compagnon kunnen het weten: ze haalden eerder al een investering op. Deze investering gaf hen de mogelijkheid de eerste versie van de app te bouwen. Nu de app klaar is om te gebruiken, is het tijd om in te zetten op sales en marketing. “En dat kost geld. We moeten aan beide kanten gebruikers krijgen: zowel betalende kapperszaken als de mensen die een knipbeurt zoeken. Daarom is een nieuwe financiële impuls welkom. Dan kunnen we écht los” aldus Delgado.

Leren van andere ondernemers

Ondanks dat het programma pas net is gestart, heeft Delgado al veel kennis opgedaan. “Een start-up fase is enorm turbulent. We zijn met z’n drieën maar doen het werk van tien. Dan is het onvermijdelijk dat bepaalde zaken even blijven liggen of niet de aandacht krijgen die ze nodig hebben. In dit programma kan ik focussen op die dingen die zijn blijven liggen, zoals bijvoorbeeld aanvullend marktonderzoek en natuurlijk het business model.” De vijf ondernemers die meedoen aan het programma worden begeleid door experts uit verschillende vakgebieden en met veel ervaring in het ophalen van financiering. Gerieke Been van Flinc licht toe: “We hebben naast het Investor Readiness Programma nog steeds de bekende maatwerktrajecten voor ondernemers, maar dit programma is extra effectief omdat de ondernemers van elkaar kunnen leren. Het vraagt tijd en inspanning, maar zorgt ook voor een versnelling in de stappen naar een financiering.”

Doorgewinterde investeerders

Delgado heeft zin in de komende weken en kijkt uit naar de pitch aan het eind van het programma. “Die wordt beluisterd door echt ervaren en doorgewinterde investeerders met waardevolle feedback. Voor de realisatie van Spots hebben wij al een investering opgehaald die bestond uit kapitaal en daadkrachtige begeleiding. Wij kijken uit naar nieuwe investeringen die bijdragen aan de doorontwikkeling van onze droom.”

Als onafhankelijk onderdeel van de NOM vormt Flinc een toegangspoort naar financiering voor innovatieve startups in Noord-Nederland. Lees meer over Flinc

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld je aan voor de NOMMER

Aanmelden