Klantenreview met
In gesprek met Lex Rademaker Chief Flower Officer Longbloom

Lex Rademaker

Chief Flower Officer van Longbloom door
Logo NOM

 • Logo NOM

  Goedemiddag Lex, kun je Longbloom en jezelf introduceren?

 • In gesprek met Lex Rademaker Chief Flower Officer Longbloom

  Longbloom heeft een innovatief en gepatenteerd procedé ontwikkeld om verse bloemen op een schone en efficiënte manier te preserveren. Bloemen als rozen, orchideeën en pioenrozen worden zodanig geprepareerd dat ze zes maanden of langer houdbaar blijven. Het idee is ontstaan nadat ik in 2010 in contact kwam met een stel bloemenhandelaren dat, vooral in Azië, met succes gepreserveerde rozen verkocht. Ik was meteen gegrepen door de commerciële mogelijkheden. Nog datzelfde jaar heb ik samen met investeerders Longbloom opgericht.

 • Logo NOM

  Met welke vraag kwam je bij de NOM?

 • In gesprek met Lex Rademaker Chief Flower Officer Longbloom

  Samen met InnovationQuarter, de regionale ontwikkelingsmaatschappij in Zuid-Holland, had de NOM ons al eens een financiering verstrekt. Het geld was destijds bedoeld voor de aanschaf van een kostbare machine om bloemen te drogen en te impregneren. In 2020 sleepten we het gerenommeerde Italiaans modebedrijf Gucci als klant binnen. Vanaf dat moment moest de productie nog voorspelbaarder verlopen dan voorheen. Om genoemde machine daarvoor gereed te maken hebben we van de NOM een vervolgfinanciering ontvangen.

 • Logo NOM

  Wat heeft onze dienstverlening jou opgeleverd?

 • In gesprek met Lex Rademaker Chief Flower Officer Longbloom

  De NOM heeft aanzienlijk meer gedaan dan alleen het verstrekken van kapitaal. Ook hebben ze ons op belangrijke momenten uitstekend begeleid en geadviseerd. Bijvoorbeeld toen we overwogen om uit onze toenmalige vestigingsplaats Bleiswijk te vertrekken. In nauw overleg met de NOM hebben we geconcludeerd dat een verhuizing naar het Noorden de beste optie was om Longbloom verder te brengen. Inmiddels zijn we gevestigd in Wolvega.

 • Logo NOM

  Hoe heb jij de samenwerking met de NOM ervaren?

 • In gesprek met Lex Rademaker Chief Flower Officer Longbloom

  Zeer toegankelijk en professioneel. De focus ligt nadrukkelijk op de lange termijn. Dat maakt de NOM tot een betrouwbare en prettige samenwerkingspartner. Zelfs de Nommers van het eerste uur zijn op de achtergrond nog steeds bij Longbloom betrokken.

 • Logo NOM

  Zou je onze diensten bij een ander aanbevelen en wat zou jij dan willen zeggen?

 • In gesprek met Lex Rademaker Chief Flower Officer Longbloom

  Zeker weten! Als je in het Noorden actief bent of van plan bent dat te gaan doen, dan is het één van deuren waar je absoluut op moet kloppen. De NOM kent de regio als geen ander en introduceert je graag in hun grote netwerk.

Lees meer klantenervaringen

Dave Leeuwerik CEO MyEmma
Investeren
De NOM heeft meer geleverd dan alleen groeikapitaal. Zo was zonder de NOM de overname door SnelStart nooit zo soepel verlopen. Of wellicht was die dan niet eens doorgegaan. Ze hebben mij optimaal voorbereid op alles wat er bij zo’n proces komt kijken. Of het nu gaat om financiële of juridische aspecten. Alle kennis en expertise is aanwezig. In huis of binnen het brede netwerk van de NOM. Lees meer
Dave Leeuwerik CEO MyEmma
Kaat van de Vyver, oprichter 4D Medical uit Groningen
Market Readiness Program
Het programma heeft ervoor gezorgd dat ons businessplan veel meer en beter is onderbouwd. Lees meer
Kaat van de Vyver, oprichter 4D Medical uit Groningen
Eva van Leeuwen
Investor readiness
Het investor readiness traject heeft ons echt heel erg geholpen. Je wordt tijdens het traject gedwongen om kritisch te kijken naar dingen die je het liefst voor je uitschuift. Dingen die nog ver weg lijken, of nog niet aan de orde zijn. Maar daarom is dit juist heel goed, omdat de beslissingen die je nu maakt, uiteindelijk de toekomst van je bedrijf bepalen. Lees meer
Eva van Leeuwen van Young Heroes
Weed A Go001
Business Innovation Program Food
Het contact verliep soepel en de begeleiding tijdens het BIPF was professioneel en behulpzaam. Het was mooi om af en toe uitgebreid te sparren met de mensen van de NOM. Lees meer
Gert Maneschijn en René Bultje Medeoprichters WeedaGo