Klantenreview met
Arnold Bakker DGA Kampen Medical Care

Arnold Bakker

DGA van Kampen Industrial Care door
Logo NOM

Kampen Industrial Care, in 1948 begonnen als smederij in Thesinge, is een werktuigbouwkundig dienstverlener uit Groningen die zich met name heeft gespecialiseerd in onderhoud aan bestaande installaties en werkzaamheden in en om leidingsystemen. Zelf ben ik sinds 2001 bij het bedrijf werkzaam. De eerste jaren als rechterhand van de toenmalige directeur, later als directeur en sinds 2009 als DGA.

Meer informatie over Kampen Industrial Care
 • Logo NOM

  Met welke vraag kwam je bij de NOM?

 • Arnold Bakker DGA Kampen Medical Care

  Een groot project verliep financieel niet bepaald naar wens, waardoor we stevig in de problemen kwamen. We hebben toen met succes bij de NOM aangeklopt. Eind 2012 stapte de NOM in en werd tevens medeaandeelhouder.

 • Logo NOM

  Wat heeft onze dienstverlening jou opgeleverd?

 • Arnold Bakker DGA Kampen Medical Care

  De NOM heeft ervoor gezorgd dat Kampen Industrial Care zich in een moeilijke periode staande heeft weten te houden. Ze hebben ons onder meer geholpen bij het bewerkstelligen van een professionaliseringsslag en het maken van lastige keuzes. Die ondersteuning heeft ertoe bijgedragen dat het bedrijf uiteindelijk weer net zo gezond was als daarvoor. Wellicht zelfs nog gezonder. In de zomer van 2023 heeft de NOM haar aandelenbelang verkocht en werd ik opnieuw 100% DGA.

 • Logo NOM

  Hoe heb jij de samenwerking met de NOM ervaren?

 • Arnold Bakker DGA Kampen Medical Care

  De NOM is ruim tien jaar medeaandeelhouder geweest. Gedurende die hele periode hebben we op een prettige manier met elkaar samengewerkt. Vanaf het allereerste begin tot de verkoop van de aandelen, aan alles was te merken dat de NOM vertrouwen had in een mooie toekomst voor Kampen Industrial Care. Niet zomaar zijn we een voor beide partijen goede prijs overeengekomen.

 • Logo NOM

  Zou je onze diensten bij een ander aanbevelen en wat zou jij dan willen zeggen?

 • Arnold Bakker DGA Kampen Medical Care

  Ja, geen enkele twijfel. Als financier, medeaandeelhouder en sparringpartner kijkt de NOM verder dan alleen het behalen van een mooi rendement. Zelfs tijdens de kredietcrisis hebben ze het aangedurfd om in Kampen Industrial Care te stappen. Terwijl er best een risico aan kleefde en banken terughoudend waren. Ze willen bedrijven laten groeien of, zoals in ons geval, opnieuw laten groeien en hiermee waarde creëren voor de economie in Noord-Nederland. Kansrijke bedrijven kunnen daar optimaal van profiteren.

Dave Leeuwerik CEO MyEmma
Investeren
De NOM heeft meer geleverd dan alleen groeikapitaal. Zo was zonder de NOM de overname door SnelStart nooit zo soepel verlopen. Of wellicht was die dan niet eens doorgegaan. Ze hebben mij optimaal voorbereid op alles wat er bij zo’n proces komt kijken. Of het nu gaat om financiële of juridische aspecten. Alle kennis en expertise is aanwezig. In huis of binnen het brede netwerk van de NOM. Lees meer
Dave Leeuwerik CEO MyEmma
Eva van Leeuwen
Investor readiness
Het investor readiness traject heeft ons echt heel erg geholpen. Je wordt tijdens het traject gedwongen om kritisch te kijken naar dingen die je het liefst voor je uitschuift. Dingen die nog ver weg lijken, of nog niet aan de orde zijn. Maar daarom is dit juist heel goed, omdat de beslissingen die je nu maakt, uiteindelijk de toekomst van je bedrijf bepalen. Lees meer
Eva van Leeuwen van Young Heroes