Hola, oeps Hallo zeker?

Nee Halo, de Spaanse variant van Hallo. Want in mijn handen hou ik een beeldje van … Don Quichote. Dat beeldje verbeeldt hoe ik me soms voel. Als een dolende ridder vechten tegen? Nee, niet vechten tegen windmolens, want dat doet Don Quichote maar heel even. Ik heb het boek gelezen, 1000 pagina’s. Pff. Wat een opgave zou je kunnen denken, maar wanneer lezen één van je hobby’s is valt het wel mee. Al zal ik niet iedereen aanraden om het boek helemaal te lezen.

Don Quichote is op zoek naar een ideaal en dat spreekt mij dan weer het meeste aan. Het ideaal van een rechtvaardige wereld. Nogal hoogdravend vind je niet? En toch,… Wat is er op tegen om je in te zetten om de wereld een beetje beter te maken. Of je dan nu privé doet of in je werk.

Werk? Werken bij de NOM draagt daar ook aan bij. Ik word blij wanneer we ondernemers kunnen helpen om hun ideaal van een groeiende en bloeiende onderneming te realiseren. Daarmee voegen we waarde toe aan de noordelijke economie. Want dat is onze opgave. En ja daarbij blijven we wel zakelijk en laten we ons niet door ‘windmolens’ verrassen. Met zo’n vijftig collega’s zetten we ons daar voor in. Bedrijven bij elkaar brengen om samen te werken aan nieuwe producten, ondernemingen helpen bij vestiging en uitbreiding, starters financieren naast ondernemers met groei ambities. Kortom ondersteuning in elke fase van een bedrijf dat een plek wil onder de zon in zijn of haar markt.

Wat ik doe? Bij die prachtige ploeg directeur zijn.

Betrokken projecten