Sander Oosterhof

Manager Foreign Direct Investment en Business Development

Een balletje hooghouden op een hockeystick

Dat zegt eigenlijk heel veel over mij. Het vertelt over mijn interesse in sport in de volle breedte en voor hockey in het bijzonder. Ik coach al een jaar of twaalf de hockeyteams waarin mijn zoons spelen en daar leer ik veel van. Dingen die ik in mijn werk kan toepassen. Zoals bijvoorbeeld dat je moet focussen. Als je een team beter wilt laten functioneren moet je geduld hebben en beginnen met 2 of 3 dingen die je wilt verbeteren en daar telkens weer aan werken. Tot het ingesleten is, dan verleg je de focus naar andere verbeterpunten.

Het zegt ook dat ik leuk vind om een balletje (of meerdere) hoog te houden. Wij zijn als organisatie meestal met veel verschillende dingen bezig. Dat vraagt soms om het nodige kunst- en vliegwerk. Dat geeft, omdat het altijd draait om het verder helpen van ondernemingen en de economie in Noord Nederland en omdat we dat bij ons met heel veel humor doen, veel energie.

Die bal staat ook voor scoren en winnen. Zoals iedereen weet lukt scoren niet altijd, en winnen ook niet. Teleurstellingen horen er bij. In wat wij doen bij de NOM kan het zijn dat we langere tijd alle energie in een project stoppen en dat het toch uitmondt in een teleurstelling. Omdat dat niet leuk is werken wij er voortdurend aan om meer te scoren en te winnen. En dat is goed voor ondernemers en voor Noord Nederland, want daar doen we het voor!