Jeroen van  Onna

Ik heb iets met bedrijven

MKB bedrijven. Het ondernemerschap, de ideeën, de innovaties, het creëren van nieuwe dingen, slimme oplossingen: criminelen opsporen via het internet bijvoorbeeld. Maar ook productie vind ik mooi. Grote vrachtwagens vol met traditioneel gemaakte bakstenen die het fabrieksterrein afrijden. Prachtig.

Het mooie van de rol van Investment Manager bij de NOM is, dat je een bijdrage mag leveren aan zo’n 20 bedrijven uit allerlei branches, allemaal met een eigen dynamiek. Het is altijd voor het belangrijkste deel mensenwerk, en vooral dát maakt het boeiend. En spannend. Want het gáát altijd ergens om, dus kunnen de discussies wel eens flink oplopen.

De vraagstukken bij ‘mijn’ bedrijven zijn vaak complex. De relatie met de NOM is dat ook: wij zijn mede-eigenaar van onze klanten. En als het niet de goede kant op gaat, grijpen we wel eens fors in. En als een ondernemer ons aandeel terug wil kopen moet hij daar flink meer voor betalen dan dat wij er ooit in gestoken hebben. Best ingewikkeld. Daar staat tegenover dat wij (financieel) dingen mogelijk maken, die anders niet van de grond zouden komen. Mooi werk dus.

Ik doe dit werk zo’n 20 jaar, waarvan ruim de helft bij de NOM. Ik heb zelf ondernemingen gehad en heb gewerkt en gewoond in verschillende landen, dus aan afwisseling geen gebrek. Ik kom graag en best vaak in mijn geboortestad Amsterdam, maar voel mij thuis in het mooie Tynaarlo, waar ik woon met Marieke, Steyn en Noor. In mijn vrije tijd doe ik graag aan sport: fietsen, fitness, bootcamp, nog wat andere gekkigheid en skiën. Geweldig vind ik dat. Ooit wil ik me nog een keer met een groepje door een helikopter laten afzetten in de Rocky Mountains. En dan skiën in de vrije natuur. Fantastisch!

Betrokken bij