Ideeën en talenten gaan pas echt rijpen, als ze reizen

Ik heb dus veel omzwervingen gemaakt voordat ik vijftien jaar geleden in het Noorden neerstreek. De reis begon in Brabant. Mavo, Havo, Vwo. Zo’n type dus. Na mijn studie Economische Geografie (over hoe je regio’s ontwikkeld) ben ik gaan werken bij TNO in Delft (sector- en clusterstudies) en daarna bij Berenschot in Utrecht (consultancy voor maakindustrie, vooral gericht op toeleveranciers). Voor TNO zat ik 2 jaar diep in Rusland in het kader van een groot EU-project over technologiebeleid.

Bij de NOM kun je doen waar je goed in bent. Voor mij betekent dit dat ik zelden in een bootje van anderen stap. En ik wil altijd het verschil kunnen maken. Twee keer van hetzelfde? Doe maar niet. De projecten waar ik aan werk, heb ik dus voor 90% zelf bedacht en ontwikkeld en hebben, linksom of rechtsom, een grote impact. Op dit moment voer ik de regie over het Fieldlab Region of Smart Factories, het grootste fieldlab op de nationale Smart Industrie Agenda én ben ik kwartiermaker van Technologies Added in Emmen, waar wij de eerste gemeenschappelijke Smart Factory van Nederland neerzetten. Daarmee timmer ik hard aan de weg om mijn visie op de noordelijke maakindustrie in te vullen: slimme producten in slimme fabrieken. Goed voor ondernemers én voor de noordelijke arbeidsmarkt.

Goede dingen moet je goed verpakken en verkopen. Ik geniet dus van externe communicatie (zie mijn twitteraccount) en van het organiseren van events met impact. Om er eentje te noemen: onze jaarlijkse stand met noordelijke bedrijven op de Hannover Messe. Getrouwd, 2 kinderen. Typje ADHD, zonder het te hebben. Mijn werkknopje is eigenlijk nooit uit. Maar mijn privéknopje ook niet. Dus dat scheelt.

We staan voor je klaar

Wat kunnen we voor je betekenen?