Geboren en getogen Groninger

Ik ben een geboren en getogen Groninger, met een beetje Fries bloed in de aderen en secretaresse in hart en nieren. Samen met Margot, Heleen en Lilian vorm ik het secretaresseteam van de NOM. Wij ondersteunen onze collega’s die druk bezig zijn ondernemingen in Noord-Nederland te laten groeien. Ik bezie de Nommers als mijn klanten en vind het belangrijk ze met professionaliteit, deskundigheid en vertrouwelijkheid van dienst te zijn.

Om bij te blijven in mijn vak, ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Directie- en managementondersteuners (NVD). Zij anticipeert op de bewegingen in ons vakgebied en biedt de kans om kennis en vaardigheden bij te houden, te verbreden en te vernieuwen. Het is erg leuk om tijdens de netwerkbijeenkomsten collega secretaresses te ontmoeten die hetzelfde werk doen als ik, maar dan in andere organisaties. Het uitwisselen van kennis en adviezen is daarbij erg waardevol.

Het secretaresse vak is één van de uitstervende beroepen. Het is daarom belangrijk je toegevoegde waarde in een organisatie steeds te laten zien. Omdat je als secretaresse vaak op de achtergrond werkt, heb je de neiging onzichtbaar te zijn en daarom moet je zo nu en dan even uit je comfort zone stappen en laten zien wat je allemaal in huis hebt. Vaak ontdek je dan, net als met hardlopen, dat je verder, sneller en meer kunt dan je zelf had gedacht.