Froukje Veenema

Froukje Veenema

Communicatie adviseur Smart Industry Hub

Mijn naam achterna…

Veelal wordt er door mijn naam vanuit gegaan dat ik een geboren en getogen Friezin ben. Niets is minder waar. Geboren in Rotterdam, opgegroeid in de Hoeksche Waard en vervolgens Houten, woon ik nu sinds 2014 in regio Heerenveen waar mijn naam zich goed thuis voelt en ikzelf ook trouwens.  Naar het noorden verhuisd voor de liefde, en nu mooi buitenaf wonende met man en 2 kinderen, waarbij paarden en kippen aan huis, maar ook bos, school en supermarkt op wandelafstand. Hier gaan we niet meer weg!

Ook mijn carrière is met een aantal mooie wendingen. Na mijn studie aan de HAS in Den Bosch (dierhouderij & diergezondheidszorg, eigenlijk wilde ik diergeneeskunde studeren, maar na drie jaren van uitloting leek dit een mooi alternatief) ben ik aan de slag gegaan bij het ministerie van LNV als regelingsdeskundige ten tijde van de vogelpest epidemie. Later wist ik mijn carrière via een mooi jaar als assistente manager bij chaletbedrijf in de Franse Alpen om te buigen naar de commerciële en marketing kant. Sinds 2005 ben ik altijd werkzaam geweest in de marketing voor internationale, commerciële bedrijven (Anemone Horse Trucks, 8 jaar voor ACCO Brands,  Forward AM {eerder Innofil3D} en APH Group). Ik had net het besluit genomen om voor mezelf verder te gaan, toen een dorpsgenoot me attendeerde op de vacature van Communicatie Adviseur voor de Smart Industry Hub Noord Nederland. Daarvoor wilde ik mijn plannen wel aanpassen, zodoende heb ik half maart 2022 deze functie opgepakt. Voor wie het nog niet weet: De Hub helpt productiebedrijven in noord Nederland vooruit op het gebied van digitalisering en Smart Industry.

Verder vind ik veel dingen leuk, maar heb ik twee echte passies: paard(rijd)en en freeriden. Uit mijn paardenpassie is ook mijn bedrijf Froukje4Horses ontstaan, waarbij ik veel lesgeef, regelmatig een veulen fok en de spring- en eventingsport beoefen. Mijn freeride passie uitte zich vroeger in “Knallen als ze vallen”, ofwel als ergens in de Alpen veel sneeuw viel, sprongen we in de auto voor een paar dagen skiën in de diepe sneeuw. Tegenwoordig met paarden aan huis en een gezin, lukt dit niet meer zomaar. Toch kan ik tijdens onze familie skivakanties nog steeds erg genieten van het zetten van een paar mooie bochten in de diepe sneeuw.

Al met al ben ik geen stilzitter en hou ik van mensen en enige reuring om mij heen, wat maakt dat de NOM voor mij als een warm nest voelt!