Ellen Ploeger

Startups zijn een katalysator van transities en dragen daarmee bij aan de maatschappelijke uitdagingen die wij hebben in Noord-Nederland. Hoe zorgen we ervoor dat er nog meer innovatieve projecten in Noord-Nederland van de grond komen en dat ondernemers in staat zijn om hun groeiplannen te realiseren? Als teamleider Business Development is het mijn doelstelling om een bijdrage te leveren aan het versterken van het noordelijk startup en scale-up ecosysteem en aan het faciliteren van innovatieve ondernemers bij hun groei.

Mijn naam is Ellen Ploeger. Ik ben geboren in Zuid-Holland, maar inmiddels meer dan de helft van mijn leven woonachtig in de provincie Groningen. Ik voel mij inmiddels dan ook een echte noorderling. Ik heb een bedrijfseconomische achtergrond. Na mijn studie aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heb ik enige tijd gewerkt als consultant bij BDO. Daarna heb ik jarenlange ervaring opgedaan met het uitvoeren van haalbaarheidsonderzoeken en de financiering van (startende) ondernemers en ondernemers die in zwaar weer verkeren.

Sinds 2016 ben ik werkzaam bij de NOM. De NOM is er voor ondernemers in Noord-Nederland die het verschil willen maken. Ik versterk graag met ons team de kracht van deze ondernemers. Door ze in contact te brengen elkaar, met onze netwerken binnen verschillende sectoren, maar ook door ze een gestructureerde aanpak te bieden en uit te dagen als het gaat om hun ambities. Wij bieden innovatieve ondernemers de ondersteuning waar zij behoefte aan hebben om deze ambities vervolgens waar te maken.

Naast mijn werk ben ik graag aan het sporten. Als het even kan probeer ik mijn hardloopschoenen aan te trekken of op de mountainbike te stappen en te genieten van de natuur. In de winter krijg ik vooral energie van schaatsen en skiën. Eén zijn met de natuur, prachtige uitzichten, gezelligheid, actief bezig zijn en snelheid. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat ik fanatiek wintersporter ben.

Fanatiek en gedreven.. dat is ook hoe we vanuit Business Development ondernemers in beweging willen krijgen om plannen van de grond te krijgen in Noord-Nederland!

Betrokken bij

Kennisblogs

Webinars