NOM kijkt om: Nils Labordus, directeur EIC ‘Ik heb geleerd dicht bij mezelf te blijven’

NOM kijkt om: Hoe gaat het eigenlijk met de bedrijven waar NOM in het verleden in participeerde? In deze rubriek kijken we samen met ondernemers terug naar de ontwikkeling tussen toen en nu.

In 2007 klopten Nils Labordus en zijn compagnon bij de NOM aan voor financiering van hun innovatieve startup EnableIT. Verschil van inzicht over de bedrijfsvoering deed de heren uiteindelijk besluiten uit elkaar te gaan. Wijzer geworden bouwt Nils inmiddels als directeur van EIC, Enterprise Infrastructure Consultancy, aan de lange termijn. Met zijn eigen verhaal. En met een nieuw team. Mensen die echt bij hem en het bedrijf passen.

Wat is er gebeurd met EnableIT?
‘EnableIT is niet meer. In 2010 besloten mijn toenmalige compagnon en ik uit elkaar te gaan. Met EnableIT leverden we innovatieve digitale werkplekdiensten in het kader van het nieuwe werken, dat in 2007 net begon op te komen. Mijn compagnon was de senior consultant, ik deed de sales. In 2009 brak de crisis uit. Met 12 man op de loonlijst begonnen de onderlinge verhoudingen te verschuiven. Dat ging vooral bij mij wringen. Ik heb er een knappe tijd van wakker gelegen, maar besloot dat ik zo niet verder wilde. We hebben EnableIT gesplitst, onze leningen terug betaald en zijn uit elkaar gegaan.’

En toen?
‘Daarna wilde ik op eigen kracht verder in de IT. En dat was voor mij als commerciële jongen best wel spannend. Wat ik meehad was natuurlijk dat ik de afgelopen jaren goed naar onze klanten had geluisterd. In 2011 bedacht ik aan de keukentafel Enterprise Infrastructure Consultancy. Bij EIC richten we ons op wat de gebruiker wil, we leveren maatwerk dus. Met volledig op elkaar ingespeelde teams bestaande uit een consultant, architect, projectleiders en engineers zorgen we voor een goed beveiligde digitale werkomgeving en bouwen we de architectuur en flexibele infrastructuur zodat medewerkers overal kunnen werken. Een belofte die we waarmaken bij mooie en grote opdrachtgevers als bijvoorbeeld het UMCG, gemeente Groningen en de Provincie Drenthe. En de groei zit er goed in, ik heb intussen 27 man in dienst.’

Wat is je geheim?
‘Rode draad in mijn ondernemerschap is dat ik de klant in de gaten houd en wil laten groeien door mee te denken. Ik vind de inspanningsverplichting van het aloude detacheringsmodel in de IT eigenlijk heel vreemd. Ik wil juist meer bieden en ga altijd voor het resultaat. Bij EIC hebben we een beheerpropositie geïntroduceerd waarmee we de door ons gebouwde omgeving beheren voor een vast bedrag per maand.

We vragen klanten hun agenda met ons te delen. Als we die kennen kunnen we samen met onze business consultants en architecten meedenken hoe we hun dienstverlening kunnen verbeteren. Daarom organiseren we ook drie keer per jaar EIC Inspiration, kennissessies waarin we onze relaties op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen binnen ons vakgebied.’

NOM kijkt omBen je nog steeds in je eentje de directeur?
‘Na EnableIT wilde ik heel erg bewijzen dat ik het alleen wel kon, en was ik erg met mijn marge en groei bezig. Daar ben ik wel van terug gekomen. Inmiddels heb ik een fantastisch team om me heen
verzameld en gaan we de volgende stap maken als bedrijf. Opnieuw wil ik investeren in mijn organisatie en zoek ik mensen die anders denken dan de traditionele IT’er en die mij, maar minstens zo belangrijk mijn klanten kunnen inspireren. Ik ben momenteel in gesprek met een ervaren IT architect. Iemand die financieel, organisatorisch en maatschappelijk met me meedenkt en gewend is op boardroom niveau te praten. Het is een man die me verder kan brengen, precies wat ik zoek.

Samen hebben we veel kennis in huis. De volgende stap is dat we ons willen richten op bedrijven tussen 500 en 5.000 werkplekken. We willen een alternatief worden voor de grotere IT dienstverleners als Atos en Fujitsu. Ik ben daarover ook opnieuw in gesprek met Ruud van Dijk, investment manager van de NOM.’

Ben je zelf ook gegroeid?
‘Het lukt steeds beter mijn bescheidenheid te laten varen en ik voel me ook met de dag prettiger in mijn rol als directeur. Als ik iets geleerd heb is het wel dat ik dicht bij mezelf moet blijven. Met mijn eigen verhaal krijg ik de mensen mee die bij mij en bij EIC passen. Ik heb enerverende jaren achter de rug, maar heb het gevoel dat alles op zijn plek valt nu.’

www.eic.nl

Bekijk pdf van het artikel

Nog geen lid van de NOMMER? Word dan NOMMER abonnee en ontvang de NOMMER gratis in uw brievenbus. Aanmelden voor de NOMMER.

Meer weten over financieringen door de NOM?

 

Delen via Whatsapp: