Iedereen is duurzaam inzetbaar

Iedereen is duurzaam inzetbaar

Medewerkers in Nederland verdienen het om regie te pakken op hun loopbaan. Met die gedachte is TwinQels opgericht. Een platform voor duurzame inzetbaarheid, waar alle 8 miljoen werkenden in Nederland terechtkunnen om op een prettige manier aan hun persoonlijke ontwikkeling te werken.

Mede-oprichter Arjan Pruim: “De meeste mensen maken zich pas druk over hun persoonlijke ontwikkeling als ze moeten of willen stoppen met hun huidige werk. Dat is eigenlijk maar 5% van de groep die eigenlijk in beweging zou moeten komen. Het doel van TwinQels is om die hele groep regie te geven over hun loopbaan. We willen ze laten ontdekken waar ze goed in zijn, waar ze blij van worden en wat de waarde van die dingen in de huidige markt is.”

Met het interactieve loopbaanplatform wil TwinQels ervoor zorgen dat elke werkende Nederlander de kans krijgt om even stil te staan bij zijn eigen loopbaan. In een aantal verschillende modules kijken werknemers naar hun persoonlijke ontwikkeling en reflecteren ze op hun loopbaan

De uitdaging

Om zo’n platform goed neer te zetten, heb je geld nodig. Het ging om bedragen die de oprichters niet zelf konden ophoesten, dus gingen ze op zoek naar investeerders.

“Via ons netwerk kwamen we eerst bij de NOM terecht. We kwamen daar met het idee dat we al bijna klaar waren voor investeerders, maar dat bleek al snel een illusie. Dankzij de NOM is TwinQels nu een heel stuk volwassener. Als ik terugkijk op het hele proces dat we samen doorlopen hebben, zie ik pas wat we misten.”

De oplossing

Bij de NOM zorgen we ervoor dat je investor ready wordt. Bijvoorbeeld door je te helpen bij het schrijven van een businessplan. Onmisbaar als je investeerders wilt.

“Het eerste wat ze bij de NOM tegen ons zeiden, nadat we hadden verteld wat we wilden doen: alles leuk en aardig, maar waar is jullie businessplan? Daar hebben ze flink op zitten pushen. We werden ook steeds uitgedaagd: heb je hieraan gedacht? En daaraan? Heb je zus en zo uitgezocht, dit en dat op papier gezet? Soms tot frustrerends aan toe, maar het was blijkbaar nodig om tot het gewenste resultaat te komen.”

Zoals TwinQels werkenden de regie over hun loopbaan wil geven, heeft de NOM de oprichters de regie over hun bedrijf laten pakken. Door een stevige basis neer te zetten, zijn ze nu helemaal klaar voor investeerders.

“De NOM heeft geholpen TwinQels volwassen te maken. Het idee was al goed, maar veel zaken daaromheen konden beter. Daarom hebben we onder andere de positionering veranderd en een B.V. en holding opgericht. De NOM creëert een perfecte koppeling tussen theorie en praktijk als het op investeringen aankomt.”

Het resultaat

De gezamenlijke inspanningen waren gelukkig niet zonder resultaat. De eerste investeerders hebben een intentieverklaring getekend, en via het netwerk komen nu ook de eerste informal investors aan tafel.

“We zijn erg blij dat de NOM ons geholpen heeft, want we merken dat het nu een stuk eenvoudiger is om investeerders aan tafel te krijgen. Niet in de laatste plaats omdat de NOM ons ook toegang geeft tot hun uitgebreide netwerk. Daarnaast hebben we, mede dankzij de ondersteuning van de NOM, nu een subsidie gekregen van SNN.”

Ander goed nieuws is dat TwinQels zijn eerste klanten inmiddels in het platform mag verwelkomen: “De pilot draait bijna, zodat we ons platform verder kunnen optimaliseren. Daarna is het tijd voor een flink marketingoffensief!”

Veel beginnende bedrijven die op zoek zijn naar investeerders, rekenen zichzelf al snel rijk. Iedere ondernemer is enthousiast over zijn idee en verwacht daarmee een heel eind te komen. De praktijk blijkt weerbarstiger.

En juist met die praktijk helpen we je bij NOM verder. Met onze ruime ervaring weten we precies wat er moet gebeuren om investor ready te worden. Wil je er alvast wat meer over weten? Lees dan onze whitepaper!

Heb jij financiering nodig om je innovatieve plannen waar te maken? Neem contact op met Leonie Ebbes.

Bekijk de website van Twinqels
Investor ready worden?

In deze whitepaper:

  • Welke uitdagingen kom je tegen en hoe ga je daar mee om?
  • In vier stappen investor ready worden!
  • Een overzicht van alle financieringsmogelijkheden
Lees whitepaper

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Aanmelden e-NOMMER (nieuwsbrief) Aanmelden NOMMER (magazine)