Terug naar vestigen in noord-nederland

TopDutch versterkt positie Nederland

TopDutch richt campagnes in die de proposities vertalen naar aansprekende uitingen. Primair gericht op intermediairs, maar zeker ook zichtbaar voor een groter publiek.

TopDutch: meer dan een aardrijkskundeles voor Elon Musk

Of Elon Musk van Tesla weet waar Noord-Nederland ligt? De kans is groot van wel. Vorig jaar was onze TopDutch campagne namelijk groot nieuws. Met een onlinecampagne richtten we ons op medewerkers van Tesla. Ook offline waren we niet te missen: Silicon Valley hing vol met billboards waarop aan Elon Musk werd gevraagd contact op te nemen met TopDutch als hij zich wil vestigen in Nederland.

Positieve reacties op TopDutch

TopDutch ontstond uit onvrede. Patrick Brouns, gedeputeerde van de Provincie Groningen, was niet uitgenodigd voor een reis van Henk Kamp (toen minister van Economische Zaken) naar Silicon Valley. Doel van de reis: Tesla interesseren om zich te vestigen in Nederland. Brouns bedacht samen met ondernemer Stef van der Ziel een alternatieve campagne en betrok de NOM bij zijn idee. Elon Musk belde niet, maar de positieve aandacht voor het initiatief was overweldigend. Het succes van de campagne smaakte naar meer. Dus blijft het niet bij een eenmalige samenwerking: TopDutch wordt nog minimaal twee jaar voortgezet. Tesla is allang geen speerpunt meer: de denktank richt zich op allerlei bedrijven die mogelijk interesse hebben in een vestiging in Noord-Nederland. De creatieve denktank verbindt de drie noordelijke provincies op een unieke manier. De Tesla actie zal niet de laatste zijn waarmee TopDutch positief opvalt.

Van ludiek protest naar serieuze beweging

In TopDutch werken provincies, onderwijs, gemeenten en ondernemers intensief samen. Er is een actieve whatsappgroep waar kennis en inspiratie wordt gedeeld en waar plannen worden gesmeed om de positionering van Noord-Nederland te versterken. Wat begon als een ludiek protest, is uitgegroeid tot een serieuze beweging die Noord-Nederland ijzersterk op de kaart zet. Inmiddels hebben vier buitenlandse bedrijven zich gemeld. Een telefoontje van Tesla is nog steeds welkom bij TopDutch. Maar er op wachten doen we niet meer. Daar hebben we het veel te druk voor. Steeds meer bedrijven zien namelijk in dat Noord-Nederland een hele interessante locatie is om je te vestigen.

 

Neem contact met ons op