Invest in Holland

Flirten met Internationals

Er is niks mis met flirten. Zeker niet als het tot een langdurige relatie leidt. Daarom zet de NOM zich in om buitenlandse bedrijven te interesseren voor vestiging in Noord-Nederland. Een goed versierder bouwt een flirt stapsgewijs op. Dat doen wij ook. We beginnen met het onder de aandacht brengen van Nederland als vestigingsland. Is de interesse eenmaal gewekt, dan verleggen we de focus naar Noord-Nederland.

Invest in Holland

De NOM maakt deel uit van Invest in Holland: een samenwerkingsverband met meerdere regionale ontwikkelingsmaatschappijen. Doel van deze samenwerking: laten zien waarom Nederland een interessant vestigingsland is voor buitenlandse bedrijven. Is er interesse, dan wordt er gezamenlijk gekeken naar een vestigingsplaats die het best bij het buitenlandse bedrijf past. Soms is er interesse in meerdere regio’s. Als dat het geval is en een bedrijf overweegt een vestiging in bijvoorbeeld Zuid of Noord-Nederland, dan werken de ontwikkelingsmaatschappijen uit die regio’s samen om te kijken welke locatie het meest geschikt is. Uiteindelijk is het doel van het samenwerkingsverband om buitenlandse partijen naar Nederland te halen en maakt het dus niet uit welke regio uiteindelijk de voorkeur heeft.

Lange adem noodzakelijk

Om een langdurige relatie aan te gaan, is een lange adem soms noodzakelijk. Gesprekken met partijen duren vaak maanden en soms zelfs jaren. Vaak worden op internationale beurzen eerste contacten gelegd. Daarna is het een kwestie van veel gesprekken en een uitgebreide analyse van de wensen van het buitenlandse bedrijf. Dat gebeurt uiterst zorgvuldig.

Ook na vestiging begeleiding

Is het gelukt om een international te vestigen in Nederland? Dan zijn we nog niet klaar. Het Foreign Direct Investment team van de betreffende regio blijft het belangrijkste aanspreekpunt. Zo adviseren ze bijvoorbeeld bij uitbreidingsplannen en kunnen ze helpen bij het vinden van geschikte samenwerkingspartners.

Kansen vestiging Noord-Nederland

Noord-Nederland is absoluut kansrijk als het gaat om de vestiging van Internationals. We merken dat er steeds meer belangstelling is van bedrijven uit de Agrifood, Chemie, ICT en Life Sciences. We schatten de kansen om op de shortlist van een International te komen dan ook gunstig in. Tegelijkertijd onderschrijven we het gezamenlijk doel van Invest in Holland: het is geweldig als bedrijven zich hier vestigingen, maar het belangrijkste is dat Internationals zich überhaupt in Nederland vestigen.

Op beurzen gaan de balletjes rollen

Op internationale beurzen worden vaak de eerste contacten gelegd. Maar hoe weet je nu op welke beurs je moet zijn? Meer hierover lees in in onderstaand artikel.

Waarom het bezoeken van beurzen in het buitenland zo belangrijk is