Inn2Power / Offshore wind

Wim Ab In2power Aangepast

Internationaliseringsslag

Een samenwerking binnen de Noordzeeregio klinkt logisch, we delen immers de Noordzeekust. Maar al in 2010 werd er een MKB-windcluster opgericht in Noord-Nederland: Northern Netherlands Offshore Wind (NNOW). Een initiatief van de NOM, Energy Valley en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. De NNOW wilde een volwaardige gesprekspartner zijn voor grote energie- en windbedrijven. De gezamenlijke acquisitie, promotie en kennisuitwisseling werkten zo goed dat het cluster in 2016 zelfstandig als stichting aan de slag kon. NNOW werd teruggegeven aan de markt en de NOM stapte samen met de provincie Groningen in een nieuw Europees project; Inn2Power. Een internationaliseringsslag.

Kennis en kansen

Inn2Power loopt tot november 2020. Het doel is dat er dan 15 strategische samenwerkingen zijn ontstaan, dat er een brede database is van aangesloten bedrijven en kennisinstellingen en dat er een actief netwerk is ontstaan middels de matchmaking events die in de verschillende landen worden georganiseerd.
“De eerste twee jaar van het project is er veel gezaaid, nu is het tijd om te oogsten”, zegt Wim A,B. van de NOM. “Het project valt of staat met het enthousiasme van mkb’ers.”

Hulst Innovation Cable Equipment

Dat er veel innovatieve en enthousiaste ondernemers zijn, bewijst Tjark Hulst. Met zijn Hulst Innovation Cable Equipment (HICE) was hij als een van de eersten betrokken bij NNOW en zodoende ook bij Inn2Power. HICE bouwt en ontwerpt innovatieve kabelinstallaties voor de offshore-industrie. De uitdaging voor Inn2Power is bedrijven als HICE goed in beeld te krijgen en ze voor te stellen aan mogelijke samenwerkingspartners of opdrachtgevers.”