Een deal om van te smullen

Synergon in Winschoten verpakt sinds kort miljoenen snoepjes voor snoepfabrikant Look-O-Look, die deel uitmaakt van het internationale concern Perfetti van Melle. Een deal om van te smullen,
voor de hele regio Oost-Groningen. De NOMMER nam een kijkje achter de schermen en ontdekte hoe gedisciplineerd een sociale werkomgeving kan zijn.

Hoe netjes hij er ook bijloopt, als directeur Ed Scherbeyn de speciaal verbouwde verpakkingshal voor snoepgoed binnenstapt, wordt hij meteen teruggefloten door zijn medewerkers. Test geslaagd, want zonder haarnetje, witte jas en werkschoenen mag hij inderdaad niet over de streep die met blauwe tape op de witglanzende gietvloer is geplakt. Werken in de foodsector vraagt discipline en strikte hantering van hygiëneregels. Dat was nieuw voor het sociale werk- en leerbedrijf Synergon, maar er is hard gewerkt om de knop om te zetten voor de samenwerking met Look-O-Look Int. B.V.

Sparringpartner
Het begon allemaal met een artikel in de Volkskrant, waaruit bleek dat de snoepfabrikant graag geschikte Nederlandse partnerbedrijven zou hebben voor het verpakkingswerk. Synergon toonde ondernemersgeest en nam contact op met Look-O-Look. Voor ze het wisten zaten ze aan de onderhandelingstafel, geflankeerd door de NOM en de gebiedsregisseur van Oost-Groningen. ‘In eerste instantie dachten we vooral wegens de benodigde investeringen aan de NOM’, vertelt Ed. ‘Maar eenmaal in contact bleek hun rol als meedenkende sparringpartner en verbinder in de regio veel waardevoller dan financiering.’

Lees het volledige artikel in NOMMER 27

Nog geen lid van de NOMMER? Word dan NOMMER abonnee en ontvang de NOMMER gratis in uw brievenbus. Aanmelden voor de NOMMER.

 

Delen via Whatsapp: