Toe aan de volgende stap met jouw bedrijf

Toe aan de volgende stap met jouw bedrijf? De NOM ondersteunt bedrijven bij hun ontwikkeling.

Een succesvolle ondernemer is altijd bezig met kansen en groeien. Ben jij een (innovatieve) MKB’er en wil je graag je bedrijf verder ontwikkelen? Of loop je tegen uitdagingen aan omdat je bedrijf groeit en de wereld om je heen snel verandert? Wil je weten welke invloed de grote maatschappelijke thema's hebben op jouw bedrijf?

Bedrijfsontwikkeling

De NOM betekent veel voor het MKB in Noord-Nederland. Wij zijn als aandeelhouder en/of financier betrokken bij meer dan 70 bedrijven. Tevens bouwen we, samen met bedrijven, overheid en kennisinstellingen aan ecosystemen, zoals Industrie 4.0, de energie- en voedseltransitie. Het resultaat: business cases die tot groei en versteviging van de economie in Noord-Nederland leiden. Daarnaast ondersteunen we bedrijven op individueel niveau bij allerlei bedrijfskundige vraagstukken. Wij vormen een klankbord en zijn sparringpartner voor de ondernemer. Zo denken we onder andere mee over bedrijfsplannen, samenwerkingsverbanden, innovaties, teamsamenstellingen en financieringen.  

Naarmate je bedrijf groeit, is de kans groot dat je steeds meer tijd kwijt bent aan de dagelijkse gang van zaken en aan werkzaamheden die minder goed bij je passen. Groeien met een organisatie brengt veel uitdagingen met zich mee en je kan niet altijd alles delen met je medewerkers of achterban. De NOM luistert, helpt en adviseert en brengt je in contact met de juiste partijen.  

Focus NOM 

De doelstelling van de NOM is de versterking van de economie van Noord-Nederland. Wij richten ons hierbij op ondernemingen die daaraan bijdragen doordat ze willen groeien, innovatief zijn en toegevoegde waarde hebben voor Noord-Nederland. Onze focus ligt daarbij op:  

  • Duurzaamheid 
  • Slimmer werken 
  • Gezondheid  

De NOM beantwoordt vragen als: “Hoe kan ik aansluiten bij de Energietransitie?” of “Ik hoor veel over slimmer werken en industrie 4.0 maar wat betekent dat voor mij?”. Wij bouwen aan de ecosystemen, hebben goede connecties met kennisinstellingen en kennen ook de weg bij de overheid.  

Toegang tot Kapitaal    

De financiële haalbaarheid van jouw groei- en ontwikkelingsplannen vormt altijd een uitdaging. De NOM ondersteunt je bij het uitwerken van je bedrijfsplannen en bij het vinden van de juiste financiers.  

Webinar

Groeien begint bij ondernemers, daarom hebben business developers Daniël Bies en André Harmens  onlangs een webinar gegeven waarin ze vertelden wat de NOM voor ondernemers in Noord-Nederland kan betekenen bij het verder ontwikkelen van hun bedrijf.

Lees ook deze artikelen

‘Grondstoffen zijn in China bij elkaar genomen zeker niet meer goedkoper’

‘Grondstoffen zijn in China bij elkaar genomen zeker niet meer goedkoper’