Terug naar het overzicht

Siem Jansen: ‘Vooruitdenken’

14-05-2017

Dinsdag 14 november was ik aanwezig bij een bijeenkomst van NLgroeit. Ik mocht daar één van de discussietafels leiden. Op een aantal van acht ondernemers waren er twee die aanlopen tegen het vraagstuk van opvolging. Zeker wanneer het een familiebedrijf betreft kan het een heel lastige kwestie worden.

Siem Jansen: 'Vooruitdenken'

Dat tijdig nadenken mis ik ook regelmatig bij ondernemers wanneer het gaat om het aannemen van personeel. “Wij kunnen geen mensen vinden”. “Ze zijn niet goed opgeleid”. Herkenbare kreten. En toch..

Als ondernemer ken je jouw werknemers. Je weet hun leeftijd en hun kwaliteiten. Zeker bij wat oudere werknemers kun je dus redelijk goed voorspellen wanneer ze vertrekken. En dus kun je vooruit denken. Maar ook bij groei van het bedrijf moet het mogelijk zijn om vooruit te kijken.

Het gevaar voortdurend meegezogen te worden in de operationele activiteiten binnen het bedrijf is reëel. Tegelijkertijd is vooruit denken ook een kwaliteit die bij ondernemen hoort en niet alleen wanneer het gaat om groei en marktontwikkeling.


Meer lezen

Gerelateerde blogs


Aanmelden voor de NOMMER